Praise op zaterdag
Afbeelding van aflevering: Praise op zaterdag

Praise op zaterdag

In de Praise op Zaterdag is er deze week onder meer aandacht voor het dubbelalbum Gospel Nederland op zijn best. In het eerste uur is het prachtige lied Vergezicht te horen door Annemieke Koelewijn, die op jonge leeftijd haar man verloor.

In de Praise op Zaterdag is er deze week onder meer aandacht voor het dubbelalbum Gospel Nederland op zijn best.  Het is een dubbel CD die duidelijk maakt dat er tegenwoordig enorm veel  gospeltalent is in Nederland. Inmiddels is dit de derde editie van het door platenmaatschappij Ecovata gelanceerde initiatief. In het eerste uur is het prachtige lied Vergezicht te horen door Annemieke Koelewijn.  Annemieke verloor haar man en zingt bewogen over de pijn van het verlies, maar ook  over de troost dat  het weerzien steeds dichterbij komt. Het tweede uur begint met het swingende nummer Turn my light on van Janine, een zangeres die qua stijl doet denken aan de succesvolle Caro Emerald. Janine laat horen dat jazz en gospel prima samen kunnen gaan.
In het tweede uur is er ook aandacht voor een nog onbekend talent. In een periode waarin het Franse lied door de Tour de France even een opleving meemaakt, hebben we gekozen voor Jan-Kees Gerlach, een zanger en pianist met een grote voorliefde voor het Franse chanson. Op de melodieën van chansons maakt hij Nederlandse teksten waarmee hij mensen het evangelie wil doorgeven. Meer informatie over Jan-Kees is te vinden op zijn website www.jankeesgerlach.nl.

Deel deze uitzending: