Praise op zaterdag
Afbeelding van aflevering: Praise op zaterdag

Praise op zaterdag

In deze uitzending aandacht voor mooie internationale nummers zoals in het eerste uur het lied Don’t try so hard door Amy Grant. Het komt van haar nieuwe album How mercy looks from here. Het lied benadrukt dat we de hemel niet kunnen verdienen, maar dat het puur Gods genade is.

Amy Grant zingt over Gods genade

Praise op Zaterdag wordt  in juli en augustus gepresenteerd door Wim Pols. Simone Hopman heeft in die maanden een zomerpauze en is in september weer terug. Wim, die vanaf de jaren 80 verschillende programma’s voor de EO presenteerde, verving Simone al eerder. In juli en augustus brengt hij een mix van oudere en nieuwere gospelmuziek, met een sterk accent op het Nederlands product.

Maar er is ook aandacht voor mooie internationale nummers zoals in het eerste uur het lied Don’t try so hard door Amy Grant. Het komt van haar nieuwe album How mercy looks from here. Het lied benadrukt dat we de hemel niet kunnen verdienen, maar dat het puur Gods genade is waardoor we eeuwig mogen leven als we de Here Jezus aannemen als onze verlosser. De Heer kent ons met onze sterke en zwakke punten. Het heeft geen zin ons beter voor te doen dan we zijn.

In het tweede uur laat Wim Pols ons wekelijks kennismaken met een onbekend Nederlands talent. Deze week is dat Johan Verdouw, die prachtige Nederlandstalige liedjes schrijft en ze zelf zingt aan de piano.

Deel deze uitzending: