Annelies & Kees

Stellen met ernstige relatieproblemen doen een uiterste poging hun relatie te redden.

Annelies (39) & Kees (41)

Relatie:  9 jaar, waarvan 7 jaar getrouwd
Kinderen:  tweeling Thijs en Susanne (5)

Toen hij haar ontmoette vond Kees Annelies leuk omdat ze zo lekker pittig was: "Ze prikkelde me en dat vond ik leuk." Annelies viel op Kees vanwege de rust die hij uitstraalde.

Nu zijn dit de eigenschappen waar ze zich het meest aan irriteren. Hun grootste probleem is dat ze geen redelijk gesprek kunnen voeren. Annelies kan heel fel worden en Kees kruipt dan in zijn schulp. Annelies wordt nog feller, Kees trekt zich nog meer terug en beiden staan gefrustreerd tegenover elkaar. Annelies heeft zelfs al een paar keer haar koffer gepakt. Ze voelt zich vaak niet erkend: "Al is 't maar even van sorry en een arm om je heen, dan heb je al een stukje erkenning."

De sfeer in huis in gespannen, er is altijd angst dat er weer ruzie uitbreekt. "Nu hou ik over heel veel dingen m'n mond, omdat ik weet dat 't snel kan ontaarden in bonje."

In de 40 dagen leren ze veel over zichzelf. "Misschien kies ik wel helemaal niet voor Lies. Misschien kies ik wel voor de lieve vrede die helemaal geen lieve vrede is."

Maar de emoties lopen hoog op. "Ik ben er helemaal klaar mee, ik heb genoeg van dit kloteprogramma."

Zal het Kees en Annelies lukken om op een normale manier te leren communiceren?

Deel deze uitzending: