Cystic Fibrose en trainingsprogramma voor kankerpatiënten

Cystic Fibrose en trainingsprogramma voor kankerpatiënten

Manuel ontmoet de 7-jarige Frans de Keizer, die Cystic Fibrose heeft. Rebecca is aanwezig bij een speciaal trainingsprogramma voor kankerpatiënten.

Manuel ontmoet de 7-jarige Frans de Keizer en zijn ouders. Frans heeft Cystic Fibrose, in de volksmond beter bekend als taai-slijm-ziekte. Om de voortgang van deze chronische ziekte goed in de gaten te houden komt Frans jaarlijks naar de CF-check-up. Manuel praat met Frans maar ook met zijn vader en moeder. Want hoe ga je als ouders om met het gegeven dat je kind waarschijnlijk niet ouder dan 30 jaar wordt?

Rebecca is aanwezig bij een speciaal trainingsprogramma voor kankerpatiënten. Bij meneer Tiehuis werd een aantal maanden geleden slokdarmkanker geconstateerd. Om in een zo goed mogelijke conditie de operatie in te gaan traint hij nu - samen met tientallen lotgenoten - een aantal keren per week onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Verder brengt Manuel een bezoek aan de Spoedeisende Hulp en de ziekenhuiskapper. En heeft Rebecca een indringend gesprek met Bart. Hij is opgenomen op de open-unit van de afdeling kinder- & jeugdpsychiatrie.

Deel deze uitzending: