Afslag UMC Utrecht (16)

Afslag UMC Utrecht (16)

In deze aflevering volgen we de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yisca. De zes dagen oude baby heeft de Intensive Care afdeling in haar korte leven nog nooit verlaten.

Mirjam komt kennis maken met Sarah Yisca en praat met haar ouders over de aanstaande cruciale ingreep. Tijdens de operatie wordt Sarah Yisca’s lichaam niet alleen aan een hart-longmachine aangesloten die het werk van haar hart tijdelijk over neemt , ook wordt haar lichaam steeds verder afgekoeld. Tot lager dan twintig graden. Dit om schade aan haar hersenen tijdens de ingreep zoveel mogelijk te voorkomen. Ook voor het betrokken artsenteam is de dag van de operatie bijzonder spannend. Zal de gecompliceerde ingreep lukken, en zal Sarah Yisca’s leven gered kunnen worden?

Gecompliceerde botbreuken

De 57-jarige Hans de Lijster is vanuit zes meter hoogte gevallen en heeft daarbij gecompliceerde botbreuken opgelopen. Nu moet hij in het opnieuw leren lopen – in het water. Elke ochtend wordt Hans door de fysiotherapeut opgehaald om in het revalidatiezwembad te oefenen. Omdat Hans de eerste twee a drie maanden na de operatie zijn heupen niet mag belasten is het zwembad dé manier om weer enigszins in beweging te komen. Mirjam loopt een dag met Hans mee.

Deel deze uitzending: