Afslag UMC Utrecht (19)

Afslag UMC Utrecht (19)

Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker.

Klinisch genetisch onderzoek moet vervolgens uitwijzen of er sprake is van een erfelijke vorm van schildklierkanker. Dit zou namelijk gevolgen hebben voor de kinderen van mevrouw Zeedijk. Naar alle waarschijnlijkheid zal dan ook bij hen de schildklier preventief worden verwijderd.

Stofwisselingsziekte

De tienjarige Cas komt samen met zijn moeder naar het ziekenhuis voor een reeks testen. Cas heeft een tot nu toe onbekende stofwisselingsziekte. Door de problemen met zijn stofwisseling kan hij opeens in coma raken. Waardoor dit komt en wat er precies fout gaat in zijn energiehuishouding is vooralsnog een groot raadsel. Cas wil graag weten of hij bijvoorbeeld wel veilig kan blijven sporten. Daarvoor ondergaat hij vandaag een reeks testen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

En we zien een compleet ingerichte rijdende Intensive Care Unit waarmee ernstig zieke patiënten van en naar het UMC Utrecht kunnen worden vervoerd.

Overplaatsing

De 62-jarige meneer van de Brink wordt met de MICU van Vlissingen naar Utrecht gebracht. Hij is drie weken geleden geopereerd maar kreeg complicaties en moest aan de beademing. Uiteindelijk werd besloten om hem over te plaatsen omdat het UMC Utrecht een hoger IC-level heeft waardoor hij hopelijk beter en sneller kan herstellen. Een intensivist en een Intensive-Care verpleegkundige begeleiden zijn transport.

Na aankomst gaat meneer van de Brink direct door naar de afdeling Intenisve Care waar hij wordt aangesloten aan de beademing en alle andere belangrijke apparaten.

Deel deze uitzending: