Aflevering 17

Aflevering 17

Emmelien krijgt mevrouw Van Damme op controle. Ze is zwanger en probeert minder te roken.

Mevrouw Van Damme is zwanger en komt voor controle bij Emmelien. Hoewel Emmelien haar al verschillende keren heeft gewaarschuwd voor de gevaren van roken tijdens de zwangerschap, rookt ze nog steeds. Maar ze is wel minder gaan roken.

Bij het voetballen heeft Willem Blotenburg zijn voet geblesseerd. Omdat hij binnenkort op vakantie gaat, maken Willem en zijn moeder zich zorgen of dat wel door kan gaan.

De 86-jarige meneer Akkerman heeft hartproblemen, waardoor hij snel benauwd is en vocht vasthoudt in zijn been. Emmelien wil ervoor zorgen dat hij weer zonder moeite zijn dagelijkse wandeling kan maken. Met nieuwe medicijnen lijkt dat te lukken.

Ook gaan we met Emmelien mee naar de huisartsenpost Barneveld, waar ze stand-by is voor spoedeisende hulp. Net aangekomen op haar werkplek is de eerste oproep er al: een mevrouw met pijn op de borst.

Mevrouw Weelinck komt bij dokter Paul. Ze heeft een stekende pijn in haar buik en kan haast niet meer lopen door rugpijn. Dokter Paul vermoedt dat ze blindedarmontsteking heeft.

Deel deze uitzending: