Aflevering 14

Aflevering 14

Meneer Hardeman heeft een staalsplinter in zijn oog gekregen. Gelukkig kan Emmelien hem snel helpen.

Meneer Hardeman heeft een staalsplinter in zijn oog gekregen. Gelukkig kan Emmelien hem snel helpen.

Het oudere echtpaar Ruitenberg woont op het platteland buiten Voorthuizen. Mevrouw heeft last van haar rug en het lopen gaat moeizaam. In het verleden heeft ze een beroerte gehad. Ze laat Emmelien zien dat ze desondanks veel kracht in haar armen heeft. Meneer Ruitenberg piept en geeft slijm op, maar daar hoeft hij zich geen zorgen om te maken.

Maja Bulatovic komt uit Montenegro. Ze studeert medicijnen in Nederland en loopt als arts in opleiding mee in de huisartsenpraktijk. Ze woont hier nu zes jaar en spreekt vloeiend Nederlands.

Tijdens een consult wordt Emmelien gebeld door de juf van haar dochtertje Natasja. Een teek heeft zich genesteld in het haar van Natasja. Assistente Olga haalt de teek eruit. De teek gaat in een potje mee naar het kinderdagverblijf en Emmelien legt de juf de relatie van de teek en de ziekte van Lyme uit.

Mevrouw Soetekouw komt met haar tweejarige dochtertje Vera naar de praktijk. Het meisje drinkt de bloemenvazen leeg. Haar moeder maakt zich zorgen om de enorme hoeveelheid vocht die het meisje drinkt. Zelfs de wc-pot is niet veilig voor haar.

Deel deze uitzending: