Aflevering 9

Aflevering 9

Vrijdag 21 december kunt u kijken naar de herhaling van vrijdag 28 september.

Emmelien is erg geïnteresseerd in gynaecologie. Ze is één van de weinige huisartsen die zelf de zwangerschappen van a tot z begeleidt en ook graag de bevallingen doet. Petra Verhoek komt naar de praktijk, want ze heeft last van bekkeninstabiliteit. Ze is nu 23 weken zwanger, dus ze heeft nog een tijd te gaan.

De heer Vos heeft een lelijke wond op zijn been en Emmelien vermoedt dat het met de bloedcirculatie te maken heeft. Diabetesverpleegkundige Carolien houdt spreekuur in de praktijk. Ze controleert de bloedsuikerwaarden bij mevrouw Budding en mevrouw Knieriem.

Bij mevrouw Davelaar is geconstateerd dat ze een erfelijke aanleg heeft voor kanker aan de eierstokken. De gynaecoloog raadt aan ze preventief te verwijderen. Emmelien gaat bij haar op bezoek na de operatie.

Ondanks haar drukke bezigheden vindt Emmelien nog tijd om bij de tennistraining van haar dochters te zijn. Ze kan niet nalaten om het belang van sporten voor de jeugd te onderstrepen. Emmelien maakt zich grote zorgen over diabetes en overgewicht bij jongeren.

Deel deze uitzending: