De Dorpsdokter: de salscha-dans, de moedervlek en de schimmel

De Dorpsdokter: de salscha-dans, de moedervlek en de schimmel

De heer Bouwknegt komt voor dikke voeten bij Roelof, maar blijkt een erg hoge bloeddruk te hebben. Dokter Piet bezoekt mevrouw Drogt die geopereerd is aan een voorstadium van borstkanker. En Rosemarie neemt ons mee naar salsa-les.

Bij dokter Roelof komt de heer Bouwknegt. Hij is met een busreis naar Spanje geweest en heeft last van dikke voeten. Zijn bloeddruk is nogal aan de hoge kant.

Leonie heeft een moedervlek en een verstopte talgklier. Die moeten worden verwijderd.

Tot slot komt mevrouw Gaal bij Roelof voor de rode vlekken op haar heupen en op andere plaatsen van haar lichaam. Ze heeft psoriasis.

Bij dokter Rosemarie treffen we Linde met haar moeder.

Ze heeft een schimmelinfectie in haar nek. Ook de heer van der Linde komt op het spreekuur, omdat hij last heeft van erg pijnlijke knieën. Vooral 's nachts heeft hij de meeste pijn.

De grote passie van Rosemarie is salsadansen. Ze doet dat elke week.

Dokter Piet gaat op huisbezoek bij mevrouw Drogt, die behandeld is aan een voorstadium van borstkanker. Dat kwam aan het licht bij het bevolkingsonderzoek.

Mevrouw Schuring komt op het spreekuur met enorme keelpijn en last van een ontstoken teen. Dat heeft waarschijnlijk niets met elkaar te maken...

Deel deze uitzending: