Aflevering 43

Aflevering 43

Emmelien ten Hoor heeft haar dokterspraktijk aan huis. Het is een komen en gaan van mensen en daar tussendoor lopen haar zes kinderen en de hond Lex. Het is een grote praktijk met 5500 patiënten. Ze runt het hele gebeuren met assistenten en dokter Paul Couvreur. En Jade van Brakel houdt iedere week spreekuur voor mensen met een huidaandoening. Emmelien doet zelf de zwangerschapsbegeleiding en bevallingen van haar patiënten. Op dit moment zijn er dertig zwangeren in de praktijk.

Zo rond Kerst gaan de gesprekken in de spreekkamer ook over het 'eet'feest, zoals een patiënt het misprijzend noemt. Intussen moet haar man afvallen omdat hij last

heeft van een te hoge bloeddruk. Een andere patiënt heeft al lang pijn rond het borstbeen en Emmelien wil hem naar een specialist hebben. Ze wil er nog even over denken naar wélke specialist. Verder neemt ze de tijd om lekker met haar kinderen Kerstinkopen te doen om het thuis gezellig te maken.

Bij Paul komt een moeder met een klein kindje die op handen en voeten en rond de mond uitslag heeft. Het jeukt erg. Paul zegt dat het een virusinfectie is die vanzelf

weer overgaat. Ook heeft het kindje regelmatig diarree en Paul raadt aan vooral zoetigheid te laten staan, wat natuurlijk niet meevalt in deze feestmaand.

Deel deze uitzending: