Aflevering 42

Aflevering 42

Emmelien ten Hoor heeft haar dokterspraktijk aan huis. Het is een komen en gaan van mensen en daar tussendoor lopen haar zes kinderen en de hond Lex. Het is een grote praktijk met 5500 patiënten. Ze runt het hele gebeuren met assistenten en dokter Paul Couvreur. En Jade van Brakel houdt iedere week spreekuur voor mensen met een huidaandoening. Emmelien doet zelf de zwangerschapsbegeleiding en bevallingen van haar patiënten. Op dit moment zijn er dertig zwangeren in de praktijk.

Een man stapte mis boven aan de trap en viel naar beneden. Hij heeft veel pijn en een behoorlijke wond op zijn hiel. Emmelien hecht de wond, maar ze belt gelijk met het ziekenhuis om een afspraak voor een foto te maken.

Een moeder komt met haar baby’tje die niet goed zijn ontlasting kan laten gaan en daardoor veel huilt. Een andere patiënt heeft last van een dikke, verstarde pees in zijn hand waardoor de hand niet meer recht kan staan. Emmelien vertelt dat de chirurg daar wat aan kan doen, maar dat het in veel gevallen weer terug komt. De man heeft echter zo'n pijn dat hij doorverwezen wil worden.

Bij dokter Paul komt een man die veel pijn in zijn buikspieren heeft vanwege het vele hoesten. Paul vertelt dat sommige mensen zelfs een rib kapot kunnen hoesten. Gelukkig krijgt de man codeïne mee.

Verder is het druk vanwege de vakantie die eraan zit te komen en ook de hond van Emmelien moet er aan geloven: hij krijgt een prik tegen hondsdolheid.

Deel deze uitzending: