Aflevering 1

Aflevering 1

Emmelien ten Hoor heeft haar dokterspraktijk aan huis. De grote praktijk telt 5.500 patiënten. Het is een komen en gaan van mensen en daar tussendoor lopen haar zes kinderen en de hond Lex.

Emmelien runt de praktijk met dokter Paul Couvreur en assistentes. Jade van Brakel houdt iedere week spreekuur voor mensen met een huidaandoening. Emmelien doet zelf de zwangerschapsbegeleiding en bevallingen van haar patiënten. Momenteel begeleidt ze dertig zwangere vrouwen.

De werkkamer van Emmelien is nodig aan een opknapbeurt toe. Ze verblijft daarom tijdelijk in de behandelkamer, maar gelukkig is de schilder bijna klaar. De patiënten reageren enthousiast op de nieuwe kleuren.

Emmelien vertelt meneer Risse dat de uitslag onder zijn oksel gordelroos is. Ze gaat op bezoek bij Jannetje, die alleen in een oud boerderijtje in het bos woont. Sinds vorig jaar is ze weduwe. Jannetje heeft last van dikke knieën.

Ondertussen kijkt Jade naar de puistjes van Sandra. De behandeling slaat aan en Sandra is daar erg gelukkig mee. Als Emmelien terug is zitten de zevenjarige Ilse en haar moeder in de wachtkamer. Ze heeft keelpijn en wil niet eten en drinken. Haar moeder is erg bezorgd.

Deel deze uitzending: