De Dorpsdokter (5)

De Dorpsdokter (5)

We volgen vader en dochter Kruithof. Zij oefenen samen het huisartsenvak uit in hun huisartsenpraktijk in Noordeloos. De apotheek aan huis, de assistentes, de diëtist en de huisarts in opleiding komen uiteraard ook in de serie voor. De band die familie Kruithof heeft met de bevolking in Noordeloos is lang en hecht. Zo haalt Jan Kruithof inmiddels de derde generatie baby's en heeft menig patiënt die nu Marleen Kruithof als arts heeft, haar nog zien opgroeien in hun eigen dorp.

Nu er eindelijk ijs ligt, gaan Marleen en haar gezin schaatsen. Dat natuurijs gevaren met zich meebrengt, wordt in de praktijk al snel duidelijk. Rosemary behandelt de heer Bouman. Hij is tijdens het schaatsen gevallen en heeft knieklachten. Dat is niet de eerste keer en dus moet er een foto worden gemaakt, want als boer heb je je knieën hard nodig.

Ook Marleen ontvangt een schaatsslachtoffer als ze weer in de praktijk is. Hij is tijdens een Molentocht van 75 kilometer op zijn schouder gevallen, maar heeft de tocht wel afgemaakt.

Jan heeft Leander op bezoek. Hij heeft ernstige oorpijn. Rosemary doet een huisbezoek bij de heer de Jong. Hij is sinds een tijdje weduwnaar en zit nu alleen thuis met een gebroken been en dat is best moeilijk voor hem.

Deel deze uitzending: