De Dorpsdokter (13)

De Dorpsdokter (13)

We volgen vader en dochter Kruithof. Zij oefenen samen het huisartsenvak uit in hun huisartsenpraktijk in Noordeloos. De apotheek aan huis, de assistentes, de diëtist en de huisarts in opleiding komen uiteraard ook in de serie voor. De band die familie Kruithof heeft met de bevolking in Noordeloos, is lang en hecht. Zo haalt Jan Kruithof inmiddels de derde generatie baby's en heeft menig patiënt die nu Marleen Kruithof als arts heeft, haar nog zien opgroeien in hun eigen dorp.

Marleen werkt op de huisartsenpost in Gorinchem. Ze behandelt hier een ingezaagde duim, waarbij een deel van de huid verdwenen is. Tevens haalt Marleen in de huisartsenpost ijzerslijpsel uit een oog.

Klaas van der Wal komt net terug van de wintersport en heeft zijn hand bezeerd. Een foto moet uitsluitsel geven of er iets is gebroken.

Jasper heeft mogelijk een blindedarmontsteking.

Dokter Jan helpt een mevrouw met hoge hartslag en hartkloppingen. Roken helpt niet echt bij dit soort kwalen. Ook bezoekt hij mevrouw Oosterlee. Zij heeft een spierziekte en een ernstige longontsteking. Jan gaat kijken of de medicijnen aanslaan.

Rosemary behandelt mevr. Zwijnenburg voor een opengesprongen wond.

Deel deze uitzending: