De Dorpsdokter (2)

De Dorpsdokter (2)

We volgen vader en dochter Kruithof. Zij oefenen samen het huisartsenvak uit in hun huisartsenpraktijk in Noordeloos. De apotheek aan huis, de assistentes, de diëtist en de huisarts in opleiding komen uiteraard ook in de serie voor. De band die familie Kruithof heeft met de bevolking in Noordeloos is lang en hecht. Zo haalt Jan Kruithof inmiddels de derde generatie baby's en heeft menig patiënt die nu Marleen Kruithof als arts heeft, haar nog zien opgroeien in hun eigen dorp.

Bij Marleen komt een patiënt die, waarschijnlijk door zijn werk in de bouw, een hardnekkige en zeer pijnlijke slijmbeursontsteking heeft in zijn schouder. Marleen zet er een injectienaald in.

Bij de assistente komt een meneer die met voetbal een beenwond heeft opgelopen. Marleen wordt erbij gehaald, want de assistente vertrouwt het niet

en ze besluiten om hem naar de dermatoloog te sturen.

We zien Jan Kruithof met zijn hobby - het schilderen van koeien- bezig. Hij probeert ons te laten snappen dat 'voor het positieve gevoel' het nodig is om die koe zes (!)uiers te geven.

Ook gaat hij, uit voorzorg, naar een vrouw die net weduwe geworden is; luistert naar haar verhaal en motiveert haar om op tijd op te staan en structuur in haar nu eenzame leven te brengen .

Deel deze uitzending: