Aflevering 7

Aflevering 7

Emmelien ten Hoor heeft haar dokterspraktijk aan huis. Het is een komen en gaan van mensen en daar tussendoor lopen haar zes kinderen en de hond Lex. Het is een grote praktijk met 5500 patiënten. Ze runt het hele gebeuren met assistenten en dokter Paul Couvreur. En Jade van Brakel houdt iedere week spreekuur voor mensen met een huidaandoening. Emmelien doet zelf de zwangerschapsbegeleiding en bevallingen van haar patiënten. Op dit moment zijn er dertig zwangeren in de praktijk.

De dokterspraktijk van Emmelien houdt een wrattenspreekuur. De stikstof is op. Emmelien gaat naar de fabriek om stikstof te halen. De heer Van Hemert Stakenburg heeft problemen met plassen. Emmelien plaatst een katheter bij hem.

Marlou Hendriksen heeft haar vingertjes tussen een autoportier gekregen. Ze krijgt nieuw verband van assistente Henriëtte. De heer Harmsen werkt bij een constructiebedrijf en is tijdens het werk door zijn rug gegaan. Dokter Paul onderzoekt hem en adviseert om naar fysiotherapie te gaan.

Milan Pater is anderhalf jaar. Hij heeft last van astmatische verschijnselen. Milan hoest al een paar maanden. Dokter Paul vertrouwt het niet. Mevrouw Hooning heeft last van angsten en hoge bloeddruk. Emmelien adviseert creatieve therapie en meet de bloeddruk, die gelukkig meevalt.

Deel deze uitzending: