De Dorpsdokter (30)

De Dorpsdokter (30)

Roelof Moes, Piet Speelman en Rosemarie Poutsma, die in dienst is bij Roelof en Piet hebben een praktijk in Nijeveen, een landelijk dorp in de provincie Drenthe. Nijeveen heeft ongeveer 3600 inwoners en maakt sinds 1998 deel uit van de gemeente Meppel. De praktijk is op twee locaties, de woonhuizen van Roelof en Piet, maar de patiënten zijn bij alle drie de artsen ingeschreven. In de boerderij van Roelof is ook de apotheek gevestigd. Alle drie hebben bewust gekozen voor een kleinschalige praktijk.

Huisarts in opleiding Reinier geeft bij wijze van uitzondering antibiotica aan het dochtertje van mevrouw Crebas voor klachten aan de luchtwegen. Ze is erg benauwd.

 

Dokter Roelof gaat op visite bij de heer Bijker in zorgcentrum "Het Kerspel". Hij woont daar sinds kort en heeft veel problemen met zijn been. Reinier en Roelof gaan op huisbezoek bij mevrouw van den Brink die een heup operatie heeft gehad. Roelof leert haar waar ze op moet letten, zodat haar nieuwe heup niet uit de kom schiet.

Dokter Piet behandelt zwemmerseczeem van Jeroen

Haakmeester. Ook de heer Wobben komt op het spreekuur voor steunzolen, maar Piet denkt niet dat dat tegen zijn rugklachten helpt....

Louise Groen heeft klachten over haar achillespees. Ze heeft de Vierdaagse gelopen, maar had toen nog geen last.

Rosemarie verwijdert de hechtingen uit de hand van Peter, die met een hamer op zijn hand heeft geslagen.

Deel deze uitzending: