De Dorpsdokter (1)

De Dorpsdokter (1)

We volgen vader en dochter Kruithof. Zij oefenen samen het huisartsenvak uit in hun huisartsenpraktijk in Noordeloos. De apotheek aan huis, de assistentes, de diëtist en de huisarts in opleiding komen uiteraard ook in de serie voor. De band die familie Kruithof heeft met de bevolking in Noordeloos, is lang en hecht. Zo haalt Jan Kruithof inmiddels de derde generatie baby's en heeft menig patiënt die nu Marleen Kruithof als arts heeft, haar nog zien opgroeien in hun eigen dorp.

Vader Jan Kruithof en dochter Marleen Kruithof, starten vol enthousiasme hun televisiewerk als onze nieuwe Dorpsdokters. Ze zijn duidelijk trots op elkaars werk en zien zo'n samenwerking als bijzonder inspirerend en leerzaam. Ook hier worden weer talgbulten weggehaald en zien we bezorgde moeders met hun kroost.

Bij Marleen komt een jonge meid die een ongeluk had waarbij de motorfiets bovenop haar is gekomen. Ze heeft er een zeer pijnlijk knie aan over gehouden. Daar moet een oplossing voor komen.

Ook horen we van een jongen die gekke bijverschijnselen heeft bij de ibuprufin die hij moet slikken voor zijn migraine. Wat moet je daarmee als je geen gevoel meer in je hand of in je neus hebt, als je die medicijnen slikt.

Deel deze uitzending: