De Stadsdokter: 'jong' in het verpleeghuis en het boek van de paus

De Stadsdokter: 'jong' in het verpleeghuis en het boek van de paus

Mevrouw Birza-Krikke: zit vanaf relatief jonge leeftijd in het verzorgingshuis. Ze heeft slechte bloedvaten. De heer Bos: komt voor controle aan zijn longen. Hij kan niet goed meer zingen. Voor de dokter heeft hij een boek van de paus.

- Mevrouw Plug is spastisch vanaf haar geboorte. Ze komt bij dokter Coen langs, omdat ze is gevallen. Ze heeft pijn aan haar pols. Er moet een foto gemaakt worden.

 

- Dokter Peter gaat op bezoek in het verzorgingshuis bij mevrouw Birza-Krikke. Ze is op relatief jonge leeftijd in het verzorgingshuis terecht gekomen, doordat ze slechte bloedvaten heeft. Ze heeft het er moeilijk mee. Ze heeft pijn en het leven in het verzorgingshuis valt tegen.

- Bij Marianka komt de familie Pennards die buikgriep heeft. Ze lijken elkaar elke keer opnieuw te besmetten.

- Mevr. Timmerman komt bij Coen, omdat ze in de overgang is en ernstige klachten heeft. Daarnaast slikt ze anti-depressiva omdat ze een slikfobie heeft gehad.

- Bij dokter Peter komt mevr. Brands. Ze heeft pijn in haar maag, alsof ze honger heeft, maar eten helpt niet. Ze wordt 's nachts wakker van de pijn. Ze vraagt zich af of er iets is blijven zitten na een operatie.

- De heer Bos komt bij Coen om zijn longen te laten controleren. En hij heeft een boek van de paus bij zich voor Coen. Hij kan niet goed meer zingen en dat zit hem erg dwars.

Deel deze uitzending: