De Stadsdokter: de dikke kuiten, de reumaklachten en de ontstoken talgklier

De Stadsdokter: de dikke kuiten, de reumaklachten en de ontstoken talgklier

Coert: uitslag op handen, voeten en intieme delen. Op zijn werk heeft hij een stof over zijn handen gekregen. De heer De Bruin: heeft in Spanje een maagzuurmedicatie gekregen, maar het wordt alleen maar erger.

- Doktersassistente Karin ontvangt mevrouw Vonk. Ze heeft last van duizeligheid, misselijkheid en braken. Dokter Marianka zal haar verder onderzoeken.

- Bij Bas komt de heer De Bruin, die in Spanje maagzuurmedicatie heeft gekregen. Hij gebruikt nu dubbele medicatie, want zijn maagzuurklachten zijn alleen maar heftiger geworden.

- De heer Coert komt bij Peter. Hij heeft dikke kuiten, uitslag op handen en voeten, ook heeft hij een irritatie aan zijn geslachtsdeel. Dit komt omdat hij een stof over zijn handen heeft gehad. Deze stof gebruikte hij bij zijn werk. Dokter Peter wil nu onderzoek laten doen naar de aders in zijn benen.

- Esmay van Tessel komt bij Coen met een ontsteking in haar lies. Het is vermoedelijk een ontstoken talgklier.

- Bij Marianka komt mevrouw In 't Veld, die veel pijnklachten heeft aan haar gewrichten. Er is mogelijk sprake van reuma. Ze wordt doorverwezen naar de reumatoloog.

- Bij Peter komt mevrouw Beuse, die last heeft van eczeem heeft in haar nek. Het betreft misschien contacteczeem door haar halsketting.

- Dokter Coen gaat op visite bij het echtpaar Link. Het echtpaar Link is 91. Mevrouw wil nog zo veel, maar ze is vaak moe en heeft hartklachten. De heer Link heeft astma. Toch gaat het in het algemeen goed met ze.

Deel deze uitzending: