De Stadsdokter: de voetbalblessure, vlees op ooglid en de vreemde vlekken

De Stadsdokter: de voetbalblessure, vlees op ooglid en de vreemde vlekken

Madelon: heeft met voetballen een blessure aan haar knie opgelopen... De heer Hussein: heeft vreemde plekken op zijn benen... en nog meer patienten bezoeken de dokterspraktijk...

De praktijk bevindt zich in de wijk 'De Liendert'. Hier wonen mensen uit veel verschillende culturen. Die veelkleurigheid zie je terug in de patienten.

- Anastasia komt met haar moeder bij Ilse. Ze is elke keer een beetje ziek. Ilse denkt dat dit misschien komt door een allergie. Een bloedonderzoek is nodig.

- Bij Bas komt Madelon. Zij heeft met voetballen een blessure aan haar knie opgelopen. Het onderzoek aan de knie doet heel erg pijn. Een week later moet ze terugkomen, dan is het waarschijnlijk minder pijnlijk.

- Bij Coen komt de heer Hussein. Hij heeft vreemde plekken op zijn benen. Foto's zijn naar de dermatoloog gestuurd. Coen moet ook nog een stukje huid opsturen om te laten onderzoeken.

- Peter onderzoekt mevrouw van Someren. Ze had een stukje wild vlees op haar ooglid. Dit heeft ze weggewreven, waardoor een klein wondje is ontstaan. Ook heeft ze twee zogenaamde gerstekorrels op haar ooglid. Ze heeft de laatste tijd al veel voor haar kiezen gehad.

- Coen gaat op bezoek bij de heer Nannes. Hij is door de dermatoloog onderzocht voor plekken op zijn hoofd. De uitslag wijst niet op kwaadaardige plekken. Toch zien de plekken er niet goed uit. Er zitten ook plekken op zijn benen. Deze worden ook onderzocht.

- Bij Ilse komt een moeder met haar zoontje Sam. Sam heeft koorts en is verkouden. Ook maakt de moeder zich zorgen om de teelballen van de jongen. Deze zijn waarschijnlijk niet goed ingedaald.

Deel deze uitzending: