De Straatdokter (1)

De Straatdokter (1)

In de eerste aflevering van 'De Straatdokter' maken we kennis met dokter Marcel Slockers. Hij zet zich al 27 jaar in voor de talloze daklozen, verslaafden, prostituees en illegalen in Rotterdam.

In de eerste aflevering van 'De Straatdokter' maken we kennis met dokter Marcel Slockers. Hij werkt als huisarts in Rotterdam en houdt één avond per week spreekuur in de opvang voor dak- en thuislozen in 'Havenzicht'. Hier wordt behalve nachtopvang ook medische zorg geboden en dat is hard nodig.

De eerste behandeling is die van de heer Garcia. Hij heeft zo veel gelopen dat hij loopvoeten heeft opgelopen. Dat een pedicurebehandeling voor dak- en thuislozen geen overbodige luxe is, zien we als de voeten van Stefan onder handen worden genomen door pedicure Norma.

Marcel krijgt een zwangere Roemeense straatkrantverkoopster op bezoek. Ze heeft geen plaats om te bevallen en geen geld voor zwangerschapsverlof. Ook komt Johan. Hij is alcoholist en heeft last van zijn longen.

Straatverpleegkundige Frans gaat naar een geïmproviseerde tent die als schuilplaats dient voor een dakloze.

Verder maken we kennis met de altijd opgewekte Lionel en zien we hoe Hans Roelandse een rondleiding krijgt door 'Havenzicht', wat voorlopig zijn thuis zal zijn.

Deel deze uitzending: