Tot geloof komen via internet? Het gebeurt!

Tot geloof komen via internet? Het gebeurt!

Jan Willem Bosman over internetevangelisatie. Serge de Boer sticht kerk in Amsterdam. Mirjam Bouwman op bezoek bij iconenschilder.

Internetevangelisatie

Internet. Een middel bij uitstek om het evangelie te verspreiden? Stichting Agapé bereikt 13 miljoen mensen wereldwijd met websites als 'Waarom Jezus' en 'Ik zoek God'. In Nederland is Jan-Willem Bosman vanaf het begin bij de oprichting van het project betrokken. Hij vertelt in de studio over het succesvolle concept, èn de grote achterstand die veel kerken en organisaties hebben op internetgebied. Daarnaast vertelt Kimberley Van Kaam over haar zoektocht naar God, die begon toen ze op google 'God zoeken' intypte.

Kerkplanter Serge de Boer

Als kerken leeglopen kun je twee dingen doen: de deuren sluiten of een nieuw initiatief starten. Serge de Boer koos voor het laatste. Hij plantte een multiculturele kerk die zich richt op mensen die Jezus nog niet hebben gevonden en die er wil zijn voor alle mensen in de wijk. Hoe doe je dat, een kerk planten? We volgden de kerkplanter in Amsterdam.

Hollandse Iconen

In veel orthodoxe kerken spelen iconen een belangrijke rol. Ook in Nederland zijn inmiddels veel aanwezig. Hoe beleven christenen hun spiritualiteit in relatie tot deze iconen? Mirjam Bouwman neemt een kijkje in het atielier van iconenschilder Ronald Medema. Hij keek zijn ogen uit toen hij voor het eerst een Orthodoxe kerk binnen liep. Zijn diepste wens: dicht bij Christus zijn en ooit Zijn gelaat kunnen schilderen.

Deel deze uitzending: