Tien jaar na de vuurwerkramp in Enschede
Afbeelding van aflevering: Tien jaar na de vuurwerkramp in Enschede

Tien jaar na de vuurwerkramp in Enschede

In deze aflevering: Tien jaar na de vuurwerkramp, Grenzen van Gods Koninkrijk: Mozambique, Voorganger in de Bijlmer vecht tegen moderne slavernij

Tien jaar na de vuurwerkramp

Komende week herdenkt Enschede de vuurwerkramp. De oorzaak van de ramp is nog steeds een raadsel. Journalisten van TV-Oost komen nu met nieuwe onthullingen. Het zou toch om een bedrijfsongeval gaan. Het is twijfelachtig of de waarheid ooit boven tafel zal komen. Marieke Bargeman zit die middag bij een vriendin vlak bij de vuurwerkfabriek als de ontploffingen beginnen. Ze slaan op de vlucht, Marieke met de baby van haar vriendin in haar armen. „Na de ramp heb ik vaak gedacht: Ik had dood moeten zijn. Ik was op het moment van de explosies immers vlakbij de vuurwerk fabriek. Ik kon niet bevatten dat brandweermensen, die kwamen om anderen te helpen, wel zijn omgekomen en dat ik nog leefde. Dat is leiding van God." In de studio vrijgemaakt predikant Poutsma, destijds voorganger in Enschede. Welke troost kon hij zijn getroffen gemeenteleden destijds bieden? En hoe belangrijk is het voor de slachtoffers om de waarheid over de oorzaak te weten?

Dossier RTV OOST
www.vuurwerkramp.nl
„De schrik kan me zo maar weer aanvliegen”

Mirjam in de Bijlmer

Verder gaat Mirjam Bouwman op bezoek bij voorganger Tom Marfo. Illegalen en prostituees, veel mensen gaan het liefst met een grote boog er om heen. Zo niet deze Ghanese dominee. In 2002 krijgt hij de Marga Klompé-prijs, en in 2003 de titel ‘Hero of Amsterdam’. Inmiddels heeft hij honderden slachtoffers van mensenhandel geholpen. Nog elke dag wordt er bij deze bijzondere voorganger aan de deur geklopt.

www.womentrafficking.nl

Grenzen van Gods Koninkrijk: Mozambique

Rond Pinksteren in Door de Wereld een drieluik over de Grenzen van Gods Koninkrijk. Anno 2010 leiden mensen in de uithoeken van de aarde vaak nog een marginaal bestaan, onder zeer moeilijke omstandigheden. Het evangelie van Christus is er niet of nauwelijks gehoord. Jan Willem den Bok bezoekt samen met zendelingen drie van deze afgelegen plekken. Houdt de bemoeienis van God met deze wereld ergens op? En welke impact heeft Gods Geest als zij wel in zo'n uithoek arriveert? Vandaag het niemandsland achter de Zambési rivier, waar ooit ontdekkingsreiziger en zendeling David Livingstone rondzwierf.

Youth With A Mission Africa
YWAM: Letter from South Africa

Deel deze uitzending: