Vervolgde christenen uit Eritrea

Vervolgde christenen uit Eritrea

In Eritrea worden christenen zwaar vervolgd om hun geloof. EO-directeur Arjan Lock doet verslag vanuit een vluchtelingenkamp. Verder reageert bisschop De Korte op het rapport over misbruik in de rooms-katholieke kerk.

Vervolgde christenen uit Eritrea

Op de grens van Eritrea en Ethiopië ligt een enorm vluchtelingenkamp van naar verluid 14,000 mensen, waarvan vele christen zijn. In Eritrea wordt het hen onmogelijk gemaakt hun geloof te belijden. Eritrea is weliswaar niet gesloten voor alle christenen, katholieke en orthodoxe
kerken mogen bestaan en gelovigen mogen hun godsdienst beleven, maar voor evangelische christenen is het een stuk moeilijker. Zij mogen hun geloof niet in vrijheid beleven en velen van hen vluchten om die reden naar het buurland Ethiopië. In deze reportage bezoekt Arjan Lock samen met Habtom Yohannes een van de kampen waar deze evangelische christenen hun toevlucht hebben gezocht. Dit is deel één van een drieluik uit Ethiopië.

Rooms-katholieke kerk over commissie Deetman

Vrijdag komt het rapport van commissie Deetman over seksuele misbruik uit. Bisschop Gerard de Korte en Overste Jan van den Eijnden komen naar de studio om over de resultaten te praten.

Nieuwsblok

Deel deze uitzending: