'God is goed'...ondanks misbruik

'God is goed'...ondanks misbruik

Misbruikt, en toch kunnen zeggen: 'God is goed!': het verhaal van Loet van Hoogenhuizen, die jaren geleden slachtoffer werd van misbruik door katholieke broeders. Andries Knevel spreekt hierover met priester Antoine Bodar. Mirjam bezoekt de Amerikaanse acteur Bruce Kuhn. Hij houdt zijn publiek in de ban met een Nederlandstalige monoloog van 80 minuten. Onderwerp: Het Marcus-evangelie. Mosab Hassan Yousef, zoon van een Hamasleider, ging voor Israel spioneren. Nu is hij christen.

Misbruikt door katholieke broeders

Loet van Hoogenhuizen werd jaren geleden slachtoffer van misbruik door katholieke broeders. Toch keerde hij God niet de rug toe.

Andries Knevel spreekt in de studio met priester Antoine Bodar over de actualiteit: overal komen verhalen naar boven over misbruik in de katholieke kerk. Moet het in de doofpot of juist aangehoord worden?

Het Marcusevangelie in theaters

Mirjam bezoekt Bruce Kuhn. Hij is een Amerikaans acteur, die op Broadway opgetreden heeft in "Les Miserables" en in vele andere theaterstukken gespeeld heeft. Nu houdt hij in het Nederlands een monoloog van 80 minuten. Onderwerp: Het Marcus-evangelie.

kijk voor meer informatie over hem op www.brucekuhn.nl

Zoon Hamasleider is christen

Mosab Hassan Yousef is de zoon van een Hamasleider. Hij ging eerst voor de Palestijnen spioneren maar werd gevangen genomen. Daarna aanvaardde hij voor Israël te spioneren. Hij is nu in de Verenigde Staten en is bekeerd tot het christendom. Ontdek zijn verhaal!

Voor het eerst doet Mosab Hassan Yousef, de zoon van Hamas leider Sheikh Hassan Yousef, zijn verhaal. Vorige week kwam naar buiten, dat Yousef onder de codenaam ‘Groene Prins’ jarenlang gespioneerd heeft voor de Israëlische geheime dienst Shin Bet en diverse zelfmoordaanslagen wist te voorkomen.

Yousef bekeerde zich tot het Christendom, toen hij ontdekte: ‘Dit is de God van liefde en niet de god van marteling en heb je vijanden lief.’ Afgelopen maandag werd hij onterfd en verstoten door zijn vader. Mosab Hassan Yousef woont tegenwoordig in de VS, waar zijn levensverhaal deze week verschijnt in boekvorm. Hamas heeft dit boek al afgedaan als een pakket leugens. Maar Mosab levert in Door De Wereld ongezouten kritiek op het Palestijnse leiderschap.

Deel deze uitzending: