Geloven in de zorg

Geloven in de zorg

Hoe ben je christen in de zorg. Andries praat met Dirk Jan Bakker en we nemen een kijkje in het ziekenhuis. Mirjam Bouwman bezoekt Koptische christenen in Nederland. Zij hebben namelijk hooggeëerd bezoek. Arjan Lock vervolgt zijn reis door China.

Christen zijn in de zorg

De zorg staat onder druk in Nederland. Hoe kan je als christen in de zorg dan een verschil maken? Dat is het thema van het congres: 'geloven in zorg'. Andries Knevel spreekt met een organisator van dit congres, oud medisch directeur van het AMC: Dirk Jan Bakker.

De kopthische paus in Nederland

De Koptisch-orthodoxe kerk in Nederland viert een jubileum. Ze bestaan vijfentwintig jaar. En om dat mee te vieren kwam koptische paus, Shenouda de derde, vanuit Egypte naar Nederland. Mirjam Bouwman neemt een kijkje.

 

Arjan Lock in China (deel 2)

Du Wen Ju zijn vrouw is zwanger. Dit is een groot probleem. Ze hebben namelijk al kinderen en in China geldt de 'één kind politiek'. Du Wen Ju zijn dochter wordt geaborteerd maar overleeft de operatie. Het meisje wordt afgestaan maar wordt later door de ouders terug gehaald. Du Wen Ju wordt christen en vraagt zijn dochter om vergeving.

Deel deze uitzending: