CDA verliest katholieke achterban

CDA verliest katholieke achterban

Katholieken keren de CDA de rug toe en stemmen VVD. Hoe reageert katholiek politicus Maxime Vehagen hier op? Jurjen ten Brinke is kerkplanter in Amsterdam en steekt zijn handen uit voor de wijk. Een portret van het gezin van Kees van der Staaij. En meer.

Volgens een peiling van Maurice de Hond voor Door de Wereld keren katholieken CDA de rug toe en stemmen ze VVD. Maxime Verhagen reageert hier op. En wat voor rol speelt het geloof van Maxime?

Jurjen ten Brinke is kerkplanter in Amsterdam en steekt zijn handen uit voor de wijk samen met andere pioniers. Wat doe je als de kerk niet meer trouw wordt bezocht door jongeren? Leden van een Friese kerk zoeken de jongeren op in hun bierkeet!

Door de Wereld volgde het gezin van Kees van der Staaij. Hij neemt het stokje over als leider van de SGP. Waarom doet hij dit? Wat vindt zijn vrouw hiervan? Hoe is hij thuis?

Katholieken, Maxime Verhagen en CDA

In opdracht van Door de Wereld ondervroeg De Hond bijna drieduizend christelijke kiezers. Volgens hem slinkt de katholieke aanhang van het CDA sinds de KVP opging in deze partij. 70 procent van de ondervraagde rooms-katholieken vindt het niet belangrijk dat er een christelijke partij in de regering komt. Twee derde geeft aan dat het geloof geen rol speelt bij de keuze in het stemhokje. Heeft het met secularisatie te maken? Maxime Verhagen reageert hierop.

En wat voor rol speelt het katholieke geloof in het leven van Maxime?

Kerkplanter Jurjen ten Brinke

Jurjen ten Brinke is nu enkele jaren bezig in Amsterdam-Noord om een nieuwe gemeenschap op te bouwen. En dat werpt z’n vruchten af. Hij investeert in contacten leggen en zet zich in voor de buurt.

De kerk naar de bierkeet

In het Friese plaatsje Nij Beets nam de kerk onlangs een opmerkelijke stap. De jeugd is er niet meer zo trouw in het kerkbezoek. En hoe bereik je ze dan? Door te gaan kijken op de plek waar ze uithangen, namelijk: hun bierkeet!

Kees van der Staaij: het (gezins)leven van de SGP-leider

Deze campagne is het afscheid van het langstzittend kamerlid Bas van der Vlies. Door de wereld keek de afgelopen maanden achter de schermen bij Kees van der Staaij, de man die het stokje overneemt. Waarom doet ie dat, èn, belangrijker: wat vindt z’n vrouw er eigenlijk van?

Deel deze uitzending: