Leven na een keuze voor abortus

Leven na een keuze voor abortus

Andries Knevel praat met Astrid Mechielsen over haar abortus. Mirjam Bouwman bezoekt een jonge diacones. Jan Willlem den gaat naar 'The Fathers House in Kiev'.

Astrid onderging een abortus

Abortus, een hot topic als christenen en niet-christenen in discussie gaan. Begin jaren tachtig maakte de wet geboortebeperking legaal aborteren mogelijk in Nederland. Sindsdien zijn de Pro-lifers en de Pro-choicers jaarlijks bezig elkaar te overtuigen van hun gelijk. Hoe ga je om met al deze geluiden als je zelf een abortus hebt laten doen. In de studio praat Andries Knevel met Astrid Mechielsen over haar abortus.

Een jonge diacones

Een opvallende verschijning wanneer je er onverwacht één tegenkomt. Een diacones, een christelijke zuster die in volle toewijding aan God leeft. Mirjam bouwman gaat langs bij een zeer jonge diacones. waarom wordt je diacones op zo'n jonge leeftijd?

The Fathers House

Na het missen van de trein is Roman Korniyoko genoodzaakt om in Kiev op straat te slapen. Op die avond opende God zijn ogen voor de straatkinderen die elke nacht zo door moesten brengen. Roman gooide zijn leven om en begon een weeshuis. 'The Fathers House' is een groot blauw huis waar vele kinderen een thuis hebben gevonden.

Deel deze uitzending: