Je verwacht een kind met handicap, hoe ga je daarmee om?

Je verwacht een kind met handicap, hoe ga je daarmee om?

In Nederland kan soms het beeld ontstaan dat het christendom op z'n retour is. Dat dit geloof z'n invloed en kracht voor de gewone man verliest. Het tegendeel is waar. Door de wereld zit bovenop het nieuws dat plaatsvindt in en vanuit de christelijke wereld. Andries Knevel praat met christenen over hun geloof en de unieke verhalen die daarbij horen. Actuele gebeurtenissen uit christelijk Nederland passeren de revue. Mirjam Bouwman trekt het land in om christenen in alle provincies te ontmoeten. En in werelddelen waar de kerk stormachtige ontwikkelingen doormaakt, is Door de wereld aanwezig met een EO-reporter ter plaatse.

Een zoon met spina bifida

Moeder Tamara vertelt in de studio haar aangrijpende verhaal over haar zoontje Markus. Bij het kind werd geconstateerd dat het gehandicapt was, het kind had een open rug hetgeen het leven van de moeder drastisch veranderde. Toch koos ze ervoor om het kind te houden en de zwangerschap door te laten gaan.

Ze vertelt over de afgelopen vier jaar, hoe God bitterheid en pijn genezen heeft en heeft omgezet in vreugde, dankbaarheid en kracht.


Wil je naar aanleiding van dit verhaal in contact komen met Tamara Vastenhout, mail dan naar onze redactie: DDW@eo.nl

DDW@remove-this.eo.nl

Religieus geweld in Nederland

Ik haat religie en hou van Jezus

Habtom Yohannes de gevluchte Eritreëer

Dit is het tweede deel van de reis die Wout Heslinga en Habtom Yohannes maakten in Ethiopie.

Monument voor slachtoffers RKK

De Lieve vrouwen kerk in Hengelo wil erkenning geven aan de slachtoffers die ten prooi zijn gevallen aan het misbruik binnen de Rooms-Katholieke-Kerk.Op 2e paasdag 2012 zal het centrum van Hengelo een standbeeld rijker worden. De RKK heeft namelijk besloten om een monument op te richten ter gedachtenis aan de slachtoffers van misbruik in de RKK door de jaren heen.

24 uur in bed met predikant

Leger des Heils met modern snufje

Deel deze uitzending: