Christenen in het rampzalige Fukushima

Christenen in het rampzalige Fukushima

Megumi Aoyagi vluchtte een jaar geleden uit het rampgebied in Japan. We ontmoeten 50 gemeenteleden van haar kerk in Fukushima. Verder gaan we met haar terug naar de ramp plek waar ze kennissen en gemeenteleden verloor. Ze schiet vol verdriet als ze vertelt over haar belevenissen en de gevolgen van de ramp.

Ze vindt het vreselijk dat haar man dit werk doet, hij heeft namelijk grote kans op besmetting die dodelijk is. "Toen hij de laatste keer wegging, heb ik samen met de voorganger voor hem en voor ons gezin gebeden. Het maakt me soms bang te bedenken dat ik met twee kinderen achter blijf." Toch houdt ze zich sterk en ziet ze haar man als held. "Hij doet het werk dat nodig is, hij geeft zijn leven voor ons land."

De Hemelse voedselbank

Esther Noordermeer is biologe en boerin. Ze schreef een boek over christelijk verantwoord eten en noemde dit 'de Hemelse voedselbank'. Mirjam zocht haar op in haar boerderij in Sliedrecht en leerde daar koken volgens Bijbelse normen.

De Ark van Johan Huibers

In de studio praat Andries met Johan Huibers, hij is de maker van de zeewaardige Ark. Hij is nu bezig om zijn 2e nog grotere Ark te bouwen.
Verder verschijnt deze week zijn boek "Laat je droom varen" hierin komt zijn missionair werk aan bod.

Weeskinderen in Japan

Voor de weeskinderen in Japan werd een benefiet concert gehouden. De Japanse sopraan Utako is aangedaan door het lot van de kinderen die hun ouders tijdens de Tsunami verloren. De concerten zijn achter de rug maar u kunt nog wel doneren, de donaties komen ten goede aan deze weeskinderen.

Meer informatie is hieronder te vinden.

Benefiet concert

Normen en waarden

Zip your lip

Deel deze uitzending: