De Alpha cursus

De Alpha cursus

In de studio praat Andries Knevel met Alpha cursus voorman Nicky Gumbel. Mirjam Bouwman gaat langs bij Wayne Dieleman. Wayne is christen maar ook joods. Ook gaat Door de Wereld langs bij Zana. Hij moest voor de tweede keer naar Nederland vluchten.

De Alpha cursus


Hoewel er door verschillende kerken zeer verschillend gedacht wordt lijkt het er op dat er iets is waar vele stromen elkaar toch kunnen vinden, namelijk de Alpha cursus. De Alpha cursus is een cursus die jaarlijks duizenden mensen in contact brengt met geloof. Daarnaast vinden vele reeds gelovigen een herleving van hun geloof door middel van de cursus. Nicky Gumbel, de voorman van de Alpha cursus is in de studio te gast bij Andries Knevel. Hoe komt het dat de cursus werkt?

Wayne Dieleman, een Joodse christenWanneer de geadopteerde Wayne Dieleman op een dag een telefoontje krijgt, wordt hij geconfronteerd met het verleden van zijn echte familie. Wayne blijkt Joods te zijn en zijn familie is grotendeels vermoord tijdens de Holocaust. Dit doet Wayne besluiten om de familietraditie in ere te houden en hij gaat leven als jood. Een combinatie van christen zijn en joods zijn wordt niet overal als iets positiefs gezien.

Opnieuw moeten vluchten


Toen hij voor het eerst in Nederland kwam tijdens het bewind van Saddam Hoessein kwam God in Zana's leven. Na de afzetting van Saddam Hoessein besluit hij terug te gaan naar zijn land om zijn positie als arts weer op te pakken. Terug in Irak wordt Zana gediscrimineerd om zijn geloof in Jezus Christus. Hij besluit op nieuw alles achter te laten en vlucht naar Nederland.

Deel deze uitzending: