Onrust in moslimlanden

Onrust in moslimlanden

Door de Wereld gaat langs bij gedupeerden van de Lorelei samen met een binnenvaartpastoor. In veel moslimlanden is grote onrust en veel woede. welke rol spelen christenen in deze tijden. Jan Willem den Bok heeft een documentaire gemaakt over Dina een vervolgd christenmeisje. De preview hier bij door de wereld. Joni, eerst werd ze verlamd en nu heeft ze ook nog borstkanker. Hoe blijf je positief met zoveel tegenslagen?

Binnenvaartpastor langs bij gedupeerden Lorelei

Anne-Mar Zwart maakt kennis met een heel bijzondere afdeling van Gods Koninkrijk: Het binnenvaartpastoraat! Pastor Krüger, in Zuid-Afrika een wereldberoemd schrijver, bezoekt de schippers die liggen te wachten tot de Rijn weer vrij is; momenteel wordt een schip met zwavelzuur geborgen. De schippers wachten met hun ziel onder de arm, want ze zitten al in economisch barre tijden. Lang wachten kan voor hen de genadeklap betekenen, zeker nu geen enkele vergoeding geboden wordt. Hoe treffen Anne-Mar en dominee Krüger hen aan? Waarom heeft Krüger zo'n speciale bediening onder schippers? Wat drijft hem? Waarom is dit nodig? En gebeuren er dingen die je in een gewone kerk niet meemaakt?

Rellen in Moslimlanden

In de studio praat Andries Knevel met Monique Samuel de Bruin. Veel moslimlanden hebben het voorbeeld van Tunesië gevolgd en de straten staan vol met mensen in opstand. Als een lopend vuurtje verspreid de woede over alle landen in de regio. Onder andere in Egypte zijn de demonstraties heftig. De mensen zijn klaar met Mubarak en na 30 jaar regeren lijkt het einde te naderen. Mubarak is niet van plan om weg te gaan en heeft zelfs het leger ingezet. Wat is de positie van christenen in deze tijden van woede en onrust?

Dina leeft tussen vier muren

Door de Wereld programmamaker (o.a. van de serie God's koninkrijk) Jan Willem den Bok heeft een volle lengte documentaire gemaakt over het koptische meisje Dina. Dina heeft als jong meisje ontzettend veel last van vervolging. Zo werd ze op straat aangevallen door mannen met zoutzuur. Nu leeft ze binnen en gaat ze van schuiladres naar schuiladres. een klein fragement van de documentaire is nu al te zien bij Door de Wereld.

Joni, leven met tegenslagen

 

Jaren geleden maakte ze een grote indruk tijdens een groot EO-evenement. Joni de vrouw die op haar 17e verlamd raakte bij een duikongeluk. De warmte en vurigheid die haar destijds zo tot de verbeelding deed spreken zijn nog steeds te zien in haar. Herman Haan en Willem van Schaaijk gingen bij haar langs om te kijken hoe het nu met haar gaat. Joni heeft naast dat ze verlamd is nu ook kanker. Hoe blijf je een positief christen met zoveel tegenslagen?

Deel deze uitzending: