NAASTENLIEFDE DOOR MEUBELS

NAASTENLIEFDE DOOR MEUBELS

Het is een steeds meer opvallend fenomeen in Nederland: de meubelbank. Hoe naastenliefde leidt tot een gemeubileerde huiskamer. Andries gaat in gesprek met psycholoog Ton Wintels over kerkleiders en macht.

Schokkend nieuws, de ondernemer en kerkleider Johan K. werd afgelopen week opgepakt. Hij wordt verdacht van fraude en andere zaken. Wat is dat toch met succesvolle christelijke leiders? Eerder werden andere bekende kerkleiders als Allart, Agtereek en Ogenio al in verband gebracht met criminele praktijken en oplichting.

Andries Knevel ontvangt psycholoog Ton Wintels in de studio van Door de Wereld en gaat met hem in gesprek over christelijk leiderschap en de gevaren die op de loer liggen. Ton Wintels schreef samen met Jaap Bönker het boek: Macht en Manipulatie… toch niet onder christelijke leiders?

De Meubelbank

Door de crisis en toenemende armoede in Nederland zijn de voedselbank en de vakantiebank niet meer weg te denken. Nu is daar een nieuwe ‘bank’ bij; de meubelbank. Els en Wim zorgen ervoor dat iedereen een bed, bank of stoel in huis heeft, ook al heeft diegene het geld er niet voor. Hoe naastenliefde leidt tot een gemeubileerde huiskamer. Renze Klamer brengt een bezoek aan de meubelbank en ontmoet het bijzondere echtpaar.

Het geloof van Jacques Brel

Jacques Brel bezong in zijn liedjes allerdaagse dingen. Maar wist u dat de worsteling met het geloof en de zin van het leven een grote plek in nam in zijn leven en liedjes? René Sehgers verdiepte zich in deze boeiende Belgische zanger en ontdekte een geheim. Hij schreef de biografie 'Jacques Brel, de definitieve biografie'. In Door de Wereld ziet u hier meer over.

Vanwege veiligheidsredenen is de uitzending niet meer te bekijken.

Deel deze uitzending: