Het verhaal van Anita en Rita

Het verhaal van Anita en Rita

In juni 2009 werden twee Duitse meiden, Anita en Rita, ontvoerd in Noord-Jemen. Een paar dagen later werden zij dood teruggevonden. Ze waren christelijk, hun ouders niet. Maar nu, twee jaar na hun dood, gaan ze toch naar de kerk.

Surferskerk

Een aantal jaren geleden stonden de laatste zes bejaarde leden van een kerkje in Cornwall (Engeland) voor een keuze: hun kerk verkopen voor 3 miljoen pond, of de kerk nieuw leven inblazen. Ze kozen voor het laatste, en het werd een kerk gericht op de surfcultuur van het dorp. De kerk werd omgebouwd tot lounge plek met een bar, computers en een heuse half pipe. Inmiddels zijn de kerkdiensten in de winter gevuld met ongeveer 50 mensen en in de zomer loopt dit op tot 300 (en dan moeten ze naar buiten). Mirjam gaat een kijkje nemen.

Studiogesprek: Arjan Plaisier

Zullen de Palestijnen kunnen toetreden tot de VN? Over die vraag gaat Andries in gesprek met Arjan Plaisier, scriba van de PKN.

Nieuwsblokje

Ook deze week weer zal Andries het christelijke nieuws met ons doornemen, met deze week een uitspraak van de Paus over Luther, Kees van der Staaij over grote gezinnen en een vrijgelaten christen uit Iran is terug in Nederland.

Deel deze uitzending: