Is Gouda gevaarlijk?

Is Gouda gevaarlijk?

In deze uitzending: In Gouda zijn de problemen in de wijk Oosterwei nog steeds niet verholpen. Terwijl het negatieve nieuws naar buiten blijft stromen, gaat het jongerenwerk in de wijk gewoon door. Mirjam Bouwman is bij de aftrap van 'Korenslag'. Pakistaanse christin krijgt doodstraf. Herman Haan gaat langs bij Nederlandse vrouw die in Brazilië kinderprostituees helpt.

Is Gouda nog veilig?

 

De wijk Oosterwei is weer het centrum van de aandacht. De gemeente kampt nog steeds met de veiligheid in de wijk. De burgermeester heeft al aangekondigd dat het probleem nog wel even voort duurt. Timo Gerritsen van Door de Wereld gaat langs bij een jongerenwerker uit de buurt. Wie wil er helpen in deze wijk? In de studio praar Edward de Kam, directeur van Youth for Christ Nederland, door met Andries Knevel.

Christin krijgt doodstraf

 

Asia Bibi, een vijfenveertigjarige christin in Pakistan. Als het aan de rechter ligt is zij de eerste christelijke vrouw die in het land door het gerecht veroordeeld wordt tot de dood. Ze zou de heilige profeet Mohammed hebben beledigd. Hoewel Asia zelf ontkent is ze toch veroordeeld.

Kinderprostitutie in Brazilië

 

Herman Haan is in Saõ Luis, een beruchte havenstad in Brazilië. In de stad is kinderprostitutie aan de orde van de dag. Zo zijn er kinderen van elf jaar die te koop aangeboden worden als prostituee. Een Nederlandse vrouw helpt kinderprostituees en vertelt over God.

Korenslag

 

Tegenwoordig zijn de talentenshows niet meer weg te denken. Ook bij de EO staan er weer kandidaten op het podium de lucht uit hun longen te zingen. Dit doen ze echter niet alleen. Mirjam Bouwman gaat langs bij 'Korenslag', de show waar koren kunnen laten zien wat ze in huis hebben.


Deel deze uitzending: