Arjan Lock in de gevangenis

Arjan Lock in de gevangenis

De brand in de gevangenis van Honduras zorgt voor geloof. Verder: De lijkwade van Turijn en een anti-abortus film die volle zalen trekt.

Terugblik op de Passion in Rotterdam

De Passion 2012 in Rotterdam had maar liefst 1,7 miljoen kijkers. Door de Wereld blikt terug.

Lijkwade van Turijn

Van 31 maart tot 31 augustus is in de St Jan een bijzondere tentoonstelling van de Lijkwade van Turijn te zien. Vrijwilligers worden uitgenodigd om met bezoekers in gesprek te gaan over de persoon van Jezus. Andries ging ditmaal zelf op bezoek bij deze tentoonstelling.

Janne Ijmker over haar boek

In de studio spreek Andries met boekenschrijfster Janne Ijmker. Ze verteld over het boek "afscheid van een engel" dat deze week uitkomt.

Paastheater in Deventer

Metterdaad naar Honduras

Vanaf 31 mei a.s. voert EO Metterdaad actie voor de kinderen van Midden-Amerika. Arjan Lock reist door drie landen en verdiept zich in hun situatie. Het lukt de gezinnen van deze kinderen niet om uit de armoedespiraal te klimmen, en veel kinderen gaan niet of nauwelijks naar school omdat ze extra inkomen moeten verdienen. De EO-directeur bezoekt achtereenvolgens steenhakkertjes en fabrieksmeisjes in Guatemala, jonge bendeleden in Honduras en vuilnispikkers op de vuilnisbelt van Nicaragua. In de verschillende projecten proberen de partners van EO Metterdaad om het lot van deze kinderen te verbeteren. De reportageserie van de reis van Arjan Lock is vanaf 31 mei te zien bij Nederland Helpt, om 17.05 uur op Nederland 2.

Gevangenis Honduras

Deel deze uitzending: