Geloof om te oogsten

Geloof om te oogsten

Angus Buchan werd van een gewone, hardwerkende boer een inspirerende evangelist in Zuid-Afrika. God daagde hem uit om middenin de grootste droogte die Zuid-Afrika in jaren had gehad aardappels te planten. En met resultaat. Sindsdien is Angus een beroemd spreker en organiseert hij conferenties waar tienduizenden mannen op af komen.

Andries in gesprek met Esmee WIegman over euthanasie

Het was deze week groot nieuws. Voor het eerst is in Nederland euthanasie toegepast op een zwaar dementerende patiënte. Zij had al langer in een wilsverklaring aangegeven niet meer te willen leven. Ondanks dat zij haar wens om dood te gaan niet duidelijk meer kon verwoorden ging de toetsingscommissie akkoord. Andries praat hierover met Esmee Wiegman.

Superwoman


Vergeet de meiden niet. Dat is de hartenkreet van Bianca Boender van YfC. Ze ontwikkelde met een collega een speciaal project ‘SuperWoman’, om meiden van 12-18 jaar weerbaarder te maken. Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) gebruikt de methodiek als positief voorbeeld hoe deze ‘vergeten doelgroep’ bereikt kan worden. Anne-Mar ging langs in Rotterdam.


Het christelijke nieuws van deze week

Slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Rooms-katholieke Kerk krijgen defnitief een financiële compensatie. Daarnaast het Utrechtse museum Catharijneconvent helpt kerken die gaan sluiten. En monniken maken overuren. In Adbij Koningshoeve in Berkel-Enschot kunnen ze de vraag naar trappistenbier niet meer aan.

Deel deze uitzending: