De God van Israël

De God van Israël

In deze 'Door de Wereld-special' is Andries Knevel in Israël. Wat doet God in Israël? Andries gaat op bezoek bij verschillende mensen in Israël. Zo gaat hij langs bij een broer en een zus die al hun energie steken in het ondersteunen van de aller armsten, Israëlische jongeren kijken wat zij kunnen leren van Anne Frank en wat doen die Nederlanders daar op die stadsmuur.

De muurwachters

 

Ton en Tineke Nennie lopen met diverse vrijwilligers elke dag over de oude stadsmuur van Jeruzalem, bijbelteksten citerend. In Jesaja 62:6,7 zegt God dat hij wachters op de muur zet die niet zwijgen en niet rusten. Dit is de reden dat Ton en Tieneke dagelijks te vinden zijn op de muur.

Abraham en Sarah


Wanneer de broer en zus Abraham en Sarah opgroeien zijn ze onderdeel van een migrantengezin in Frankrijk. Hun ouders zijn erg arm en ze leven van gegeven eten en kleding. Jaren later wanneer Abraham en Sarah allebei in Israël wonen wordt Abraham geraakt door het leed van een vrouw die op straat leeft. Een voedselbank, tandartskliniek en een opleidingscentrum zijn het gevolg. Andries wordt door een alleenstaande moeder meegenomen naar het project.

Anne Frank en de jongeren van Sderot

 

Jongeren uit Sderot bezoeken een tentoonstelling over Anne Frank. Sderot stad die jaren lang het doelwit is van Hamas. Dagelijkse beschietingen brengen vaak meer mentale schade dan fysieke schade. Hoe is het om te leven in angst en wat hebben zij en Anne Frank nog meer gemeen?

verdrukking in Israël

 

Palestijnse christenen zitten al jaren in de verdrukking. Israël discrimineert Palestijnen, en orthodoxe Palestijnse moslims discrimineren christenen. Velen van hen zijn al geëmigreerd. Hoe houdt de rest het vol? Andries Knevel bezoekt een Palestijnse predikant in Bethlehem.

Deel deze uitzending: