Kopten in Egypte

Kopten in Egypte

Deze week heet Door de Wereld een verslag uit Egypte over de Koptische christenen. Het Evangelisch Werkverband bestaat 15 jaar. In de studio spreekt Andries Knevel met Ds. Hans Eschbach. Zie de enthousiasme van jongeren bij sportevenementen: georganiseerd door een kerk!

Hans Eschbach en het EWV

Ds. Hans Eschbach is te gast in Door de Wereld, omdat het Evangelisch Werkverband 15 jaar bestaat. Het Werkverband zet zich in voor de geestelijke vernieuwing in de Protestantse Kerk Nederland. Dit weekend komen duizenden mensen bijeen op het Vernieuwingsfestival Voorthuizen met als thema 'Eerste liefde.' Volgens Eschbach is het de verdienste van het Evangelisch Werkverband, dat kerken minder naar binnen en meer naar buiten gericht zijn.

Athletes in Action

Als jouw kerk middenin een probleemwijk staat, wat moet je dan om de jeugd te bereiken? Mirjam kijkt in Arnhem. Daar organiseert een kerk in samenwerking met Athletes in Action een sportevenement.

Koptische christenen

Eén van de oudste kerken ter wereld is de Koptische Kerk in Egypte. De laatste decennia is de positie van koptische christenen verslechterd. Ze worden gediscrimineerd, achtergesteld, en steeds vaker gebruiken extremistische moslims geweld. Bijvoorbeeld in Nag Hammadi. Kerkgangers kwamen er net uit de Kerstnachtmis toen ze onder vuur werden genomen. Zeven christenen kwamen om, waaronder Abanoub. Jan-Willem den Bok ging op zoek naar zijn ouders, naar het verhaal van de kopten, naar antwoord op de vraag aan Egypte, hoeveel haar de bescherming van deze Kopten waard is.

Lees het reisverhaal van Jan-Willem op de blog van Door de Wereld!

Blog van Jan-Willem den Bok

Deel deze uitzending: