Australië getroffen door watersnood

Australië getroffen door watersnood

In deze uitzending hebben we contact met the Hillsong church in Brisbane, Komt André Rouvoet in de studio en gaat Mirjam Bouwman langs bij 'The singing policeman' Daniël Roderiguez. Tot slot een reportage van Willem van Schaaijk in Haïti.

Vloed teistert Australië

De Australische stad Brisbane is het toneel van een enorme ravage. De burgermeester van de zelfde stad gaf al aan dat de stad op dit moment lijkt op een oorlogsgebied. De reden van het grote verval in de stad is een grote overstroming. Duizenden mensen vluchtten voor het water. De Hillsong church in Brisbane biedt onderdak.

ChristenUnie op een kruispunt?

Zit de ChristenUnie in een spagaat? Met een achterban van conservatieve christenen tot en met vrijzinnige christenen en zelfs niet-gelovigen kan er wel gezegd worden dat er verdeeldheid is. Is de “Linkse christen” nog welkom bij de ChristenUnie? Andries Knevel praat in de studio met André Rouvoet .

 

The singing policeman in Nederland

Toen in 2001 de torens instortte in New York was Daniël Roderiguez net onderweg terug naar het bureau. Een land in rouw werd getroost door de ‘singing policeman’ terwijl hij ‘God bless America’ zong tijdens de herdenking. Vanaf toen heeft Daniël zijn badge ingeleverd en is hij fulltime tenor. Toevallig is hij dit voorjaar in Nederland. Mirjam Bouwman zoekt hem op.

Haïti, een jaar na de ramp

Een jaar na de ramp in Haïti is de situatie nog steeds zeer erbarmelijk. Er moet nog ontzettend veel gebouwd worden en veel Haïtianen leven nog steeds in tentenkampen. Te midden van de chaos besluit een predikant om in Haïti te blijven ondanks zijn Amerikaanse visum. Door de Wereld zocht hem op. Een reportage van Willem van Schaaijk.

 

Deel deze uitzending: