Hoe gaat het nu met de christenen in Japan?

Hoe gaat het nu met de christenen in Japan?

Aandacht voor de hulpverlening in Japan. Zakenman en bijbelsmokkelaar Hans Hamoen keert terug naar Roemenië.

Een week geleden werd Japan opgeschrikt door een aardbeving en hevige tsunami. Door de calamiteiten bij de kerncentrales in Fukushima worden 340.000 Japanners geëvacueerd. Andries praat telefonisch met de Japanse christen Mitsuko Saelens, die in België woont, maar die zich nu op 45 kilometer afstand van Fukushima bevindt. Vluchten kan ze niet, want benzine is bijna niet meer verkrijgbaar. Toch heeft ze een steevast vertrouwen in God en ziet ze dat de ramp de Japanners dichter bij elkaar brengt.

Duizenden hulpverleners zoeken nog naar overlevenden tussen het puin. Intussen raken opvangcentra vol, zijn hulpgoederen schaars, raken supermarkten leeg en staan mensen uren in de rij voor water. World Vision is in Japan aan de slag gegaan om noodhulpgoederen te leveren en Kindvriendelijke Plaatsen in te richten. Mitsuko Sobato, een hulpverlener ter plaatse, vertelt hoe het eraan toe gaat.

Bijbelsmokkelaar en zakenman Hans Hamoen

Hans Hamoen zette een bedrijf op en smokkelde daarmee Bijbels naar Roemenie. Het kostte hem zijn reputatie omdat hij tegenover niemand open kon zijn vanwege dit geheim. In de uizending van Door de Wereld reizen wij samen met Hans terug naar Roemenië. We bezoeken de plekken van vroeger en komen terug bij de kerk anno nu die voortbouwt op het werk van Hans. In de uitzending wordt op indrukwekkende wijze zichtbaar waar de kerk in Roemenie vroeger mee te maken had: de securitate en geheime informanten binnen de kerk. Wat is er nu van deze kerk geworden?

Deel deze uitzending: