Is er toekomst voor christelijke politiek?

Is er toekomst voor christelijke politiek?

Andries leidt een debat over de toekomst van christelijke politiek. Mirjam ontmoet een Armeense beeldhouwer.

Paul Visser en Willen Ouweneel gaan in debat over de toekomst van de christelijke politiek. Visser pleit voor het afschaffen van christelijke partijen, maar Ouweneel voelt daar helemaal niets voor. Andries Knevel leidt het debat. Wat vindt u van christelijke politiek? Reageer onderaan deze pagina!

Debat christelijke politiek

De Armeense beeldhouwer

Eduard groeit op als beeldhouwer in Armenië. Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie vlucht hij naar Nederland. Hier dreigt hij een uitzichtloos bestaan te gaan leiden in het AZC in Zeeland. Dankzij zijn vertrouwen op God en zijn passie voor beeldhouwen gaat het nu beter met hem en zijn familie. Mirjam zoekt hem op en Eduard vertelt zijn bijzondere verhaal.

Nederlands tintje voor molen Jeruzalem

Hij staat er al jaren, leunend tegen de oude stadsmuur van Jeruzalem. Een molen. Elke Israeli kent hem maar hij staat al jaren op instorten. De molen is ooit gebouwd door de Engelsen als onderdeel van een woon­project, neergezet voor een groep straatarme mensen die binnen Jeruzalems muren geen leven had.
Toen besloot een stel Friezen de molen nieuw leven in te blazen. Maar wat bezielt deze mannen om Jeruzalem een molen cadeau te doen?

Magazine MEER met Lizelotte van Dijk

Deel deze uitzending: