Jezus redt

Jezus redt

Jezus redt blijft op het dak. Een Groningse kerkdienst. Ook in Haïti redt Jezus.

Jezus redt

Het lijkt er op dat er een einde is gekomen aan het getouwtrek tussen de gemeente Giessenlande en Joop van Ooijen. De boer heeft op zijn dak met grote letters staan dat Jezus redt.

De gemeente en van Ooijen, ook bekend als 'de dak-evangelist', zijn het eindelijk eens geworden over de daktekst. Buiten de gemeente om is er ook kritiek op van Ooijen. De vraag is of het niet meer afbreekt dan toevoegt om zo te evangeliseren. Van Ooijen vertelt hoe hij er over denkt.

Groningse kerkdienst in Amsterdam

In het hart van Amsterdam wordt een kerkdienst gehouden die voor de argeloze bezoeker wel eens heel lastig te volgen zou kunnen zijn. De dienst is namelijk in het Gronings. Waarom zou je in Amsterdam een Groningse dienst houden? Mirjam Bouwman zoekt het uit.

Jezus redt ook in Haïti

Nog niet al te lang geleden was het het onderwerp van de dag. Haïti, een aardbeving maakte in één oogopslag de volledige stad Port-au-Prince met de grond gelijk. De dagen daarop volgend kwamen steeds meer beelden van de ravage naar buiten. Op één van die beelden werd een oude vrouw onder het puin vandaan gehaald. Terwijl ze op haar brancard weggedragen werd dankte ze God voor haar redding. Door de Wereld zocht deze vrouw op.

 

Deel deze uitzending: