Is God groter dan de hel?

Is God groter dan de hel?

Het onlangs verschenen boek 'Love Wins' van Rob Bell heeft in de Verenigde Staten stormachtige discussies losgemaakt over de thema's hemel en hel. Nu deze maand de Nederlandse vertaling verschijnt, zal dat hier niet veel anders zijn. Bell stelt ter discussie of er een "eeuwige hel" is voor de ongelovige, want "Gods liefde is toch groter dan de hel?"

Rob Bell is een populaire Amerikaanse auteur en voorganger. Hij verkreeg vooral bekendheid met zijn filmpjes waarin hij korte preekjes houdt over een christelijk thema. Time Magazine rekende Bell in 2011 tot een van de honderd invloedrijkste mensen in de wereld. In Nederland verschijnen een aantal boeken over dit thema en tevens wordt er een symposium georganiseerd over het thema hemel en hel.

Bekijk hier het interview met Rob Bell

Mimespeler voor God

Carlos Martinez is een beroemd mimespeler. Hij treedt op over de hele wereld en is daar bekend om. In deze reportage gaat Mirjam op bezoek bij deze uitzonderlijke man. Hij vertelt over God en geloof.

Jan Berkhout over busongeluk

Rampenpastor van Volendam Jan Berkhout is studiogast bij Door de Wereld. Tot 2007 heeft hij ondersteuning geboden aan slachtoffers en nabestaanden van de brand in Het Hemeltje. Hij zal zijn visie geven op de hulpverlening bij het busongeluk dat onlangs in Zwitserland plaatsvond. Verder zal hij vertellen over de manieren van verwerking en de moeite en het verdriet van de ouders en nabestaanden.

Huub van der Heijden is koster van de kerk in Lommel. Hij kende de meeste kinderen persoonlijk. Velen zouden met Pasen voor het eerst ter communie gaan. Nadat het ongeluk bekend werd, stelde hij de kerk open. Mensen komen er om een kaarsje aan te steken. Van der Heijden gelooft in God, maar heeft op dit moment veel vragen. 'Ik bid dat God wil zorgen voor de mensen die achterblijven. Troost wil geven. Het is te hopen dat ze verder kunnen.'

Bekijk de 2 fragmenten uit De Vijfde Dag met o.a. Huub van der Heijden, de koster van Lommel.

Evangelie op de Kop van Zuid

Met het ondertekenen van een convenant door de PKN is er een nieuwe multi-culturele kerk geboren. In Rotterdam gaat Hendrik Klaver het evangelie verkondigen in zijn eigen woonwijk.

Deel deze uitzending: