Achterblijven na een treinramp

Achterblijven na een treinramp

In deze aflevering van Door de Wereld wordt aandacht besteed aan het treinongeluk in België. In de studio spreekt Andries Knevel met mevrouw Elly Kamerbeek, die haar vader verloor bij de treinramp in Harmelen in 1962. Schaatser Ronald Mulder, 23 jaar, is aanwezig op de Olympische spelen. Een verslaggever stelde hem vragen over zijn geloof. Hier in Nederland, was Mirjam bij zijn familie op bezoek.

Ronald Mulder

Ietsje meer dan twee keer vijfendertig seconden, zo lang duurde de schaatstocht van Ronald Mulder bij de Olympische Spelen in Vancouver. Thuis in Nederland zaten zijn broers vol spanning mee te kijken. En ook de kerk waar Ronald lid van is leeft van dag tot dag mee met de schaatser. Jeroen Snel sprak in Canada met Ronald Mulder over sport en geloof en Mirjam Bouwman ging op bezoek bij het thuisfront.

Treinongeluk

Maandag 15 februari, botsten twee treinen in Belgie. Er zijn tientallen doden gevallen en minstens 50 mensen raakten gewond. Wij gaan mee met slachtoffers, die na de ramp, toch weer de trein in gaan.

Harmelen

In de studio spreekt Andries Knevel met mevrouw Elly Kamerbeek. Haar vader overleed in de treinramp in Harmelen in 1962. Dit treinramp heeft een aantal overeenkomsten met die in België. Hoe verwerk je zoiets?

Deel deze uitzending: