Een 'maatje' tegen schulden

Een 'maatje' tegen schulden

Werken aan je huwelijk, een 'maatje' tegen schulden en opmerkelijk veel Iraanse christenen.

Werken aan je huwelijk met de Marriage Course


Van 7 tot 14 februari loopt de Marriage Week: een week waarin internationaal en sinds kort ook nationaal speciaal aandacht besteed wordt aan duurzame liefdesrelaties. Want een goed huwelijk vraagt om onderhoud, aldus Richard Kane, de bedenker van de Marriage Week. Daarom laat de Marriage Course deze week van zich horen met een jaarlijks terugkerend event: de Valentijn Special. Herman Haan bezocht een bijzondere cursusavond in Rotterdam en vroeg deelnemers naar hun ervaringen.

Schuldhulpmaatje


Je zal maar diep in de schulden zitten. Wie kan je daarbij helpen? Kerken en christelijke organisaties in Nederland vinden dat zij daar zeker een rol in hebben. Zaterdag 12 februari vindt er een symposium plaats met als titel: Schuldhulp, samen lukt't! Het nieuwe project 'SchuldHulpMaatje' moet vrijwilligers toerusten om mensen met financiële problemen te ondersteunen. Carla van der Vlist, voorzitter van dit project, vertelt erover in de studio. Anne-Mar bezocht Kenny, die moest leven van 8 euro per week.

Iraniërs in Nederland worden massaal christen


In Iran komen enorm veel mensen tot geloof. Bijbels zijn er haast niet aan te slepen. Ook in Nederland is er iets bijzonders aan de hand met Iraniërs. Onder de asielzoekers vinden heel veel bekeringen plaats. Als de schattingen kloppen, zijn er inmiddels meer christenen dan moslims onder hen. Masoud, leider van de Koreskerk in Apeldoorn, wordt vanuit Iran bedreigd omdat hij christen is geworden. Dit weerhoudt hem er niet van om regelmatig bekeerde Iraniers te dopen.

Deel deze uitzending: