Week van het voltooide leven

Week van het voltooide leven

In de studio hebben Andries Knevel en Kees Goedhart het over de 'Week van het voltooide leven'. Mirjam gaat op bezoek in de gemeente Binnenmaas, waar de welkomstbordjes van de kerk binnenkort worden verwijderd. Een reporter gaat op bezoek bij een musicus, die de poëzie van Nel Benschop voort doet leven. Ook presenteert Door de Wereld het verhaal van de eerste Nederlandse kerk in de VS, die haar excuses biedt aan de indianen.

Kerk in VS biedt excuses aan indianen

De Nederlandse kerk, die als eerst gevestigd werd in de Verenigde Staten, heeft haar excuses aangeboden aan de indianen. 'Door de Wereld' was daar bij.

Nel Benschop

Vijf jaar geleden overleed Nederlands meest verkochte dichteres Nel Benschop. Zij verkocht ruim 3 miljoen exemplaren van haar dichtbundels. “De dichteres van de troost” wordt ze wel genoemd. Maar kunnen haar gedichten de tand des tijds doorstaan? Een reporter is op stap geweest...

Welkomstbordjes

Welkomstbordjes van de kerk in de gemeente Binnenmaas worden verwijderd van de gemeentelijke welkomsborden. De gemeente geeft geen vergunning meer hiervoor. Mirjam gaat onder andere in gesprek met de burgemeester en met dominee Verwaal.

"het voltooide leven"

In de studio spreekt Andries Knevel met Kees Goedhart. Deze week kwam het "voltooide leven" geregeld aan bod. Mogen we het leven beëindigen wanneer wij dat willen? Mag van een zorgverlener geëist worden, dat hij iemand daar bij helpt?

Deel deze uitzending: