Daders krijgen tweede kans

Daders krijgen tweede kans

In deze aflevering: tweede kans voor daders van seksueel misbruik, Haïti en een jongereninitiatief 'Tijd voor actie'.

Moeten daders van seksueel misbruik een tweede kans krijgen? De Amerikaanse ds. Dick Witherow biedt daders van verkrachting, misbruik van kinderen en plegers van incest een opvangprogramma aan. Dichtbij het stadje Pahokee in Florida leeft een hele gemeenschap van zedendelinquenten, die na hun gevangenisstraf nergens welkom zijn. Deze ‘moderne melaatsen’ kunnen volgens Witherow na therapie veilig terugkeren in de samenleving. Andries Knevel vraagt in ‘Door de Wereld’ aan Rob Hondsmerk van stichting ‘De Hoop’ die slachtoffers van seksueel misbruik begeleidt of er ook een taak voor de kerken ligt bij de opvang van daders, of juist niet.

Haïti

Reportage uit Port au Prince. Johan Smoorenburg leidt ons rond langs de kerken. Kunnen zij de draad weer oppakken? We zijn getuige van een eerste doopdienst in de rivier -onder een noodbrug! Ook bij de ingestorte kathedraal wordt weer gebeden. En: Francoise is een student uit de VS die nog niets vernomen heeft van zijn familie. Hij gaat op zoek in de chaos van de rampplek.

Tijd voor actie

Dit jongereninitiatief uit Ede breidt zich steeds verder uit over het hele land, inmiddels in 35 plaatsen. Het enthousiaste team motiveert kerkelijke jongeren om hun geloof in de praktijk te brengen. Mirjam Bouwman bezoekt een ontmoeting met bejaarden.

Deel deze uitzending: